Przykładowa pizzeria posiada dwie duże sale, w tym jedną na piętrze. Dodatkowo przed lokalem znajduje się ogródek piwny. Lokal świadczy też dowóz posiłków do klienta i zapewnia catering na przyjęciach. Nawet przy maksymalnej ilości klientów w danym momencie obsługa jest błyskawiczna dzięki systemowi S4H Gastronomia sprzężonemu z dodatkiem AFOS i zsynchronizowanymi ze sobą urządzeniami POS. |
Dzięki systemowi S4H I nowoczesnym aplikacjom, wspartemu intuicyjnymi w obsłudze terminalami dotykowymi, zamówienia przyjmowane są szybciej, dokładniej w bardziej przyjazny sposób. Dodatkowo, w ogródku piwnym klient zamawia pizzę. Kelner za pomocą oprogramowania SH4 Mobile POS i Modułu Bonownik prześle zamówienie do kuchni i/lub do barmana. Klient chce napić się wina, ale wie tylko, że ma być słodkie i z danego kraju. System, definiując kategoriami, wybierze odpowiedni trunek. |
Grupa studentów chce sama dobrać składniki pizzy. System S4H Gastronomia umożliwi błyskawiczne ułożenie zestawu. Do tego podzieli/zsumuje rachunek między osoby, wystawi fakturę, określi czas realizacji zamówienia, a nawet przyporządkuje zamówienie do kilku stolików. Zaproponuje też możliwe rabaty i umożliwi płacenie z użyciem kart prepaid. Praca staje się prostsza i bardziej dynamiczna, wzrasta komfort klienta. |
Równocześnie z użyciem systemu AFOS klienci zamawiają przez Internet i telefonicznie (interaktywne menu głosowe), bez angażowania w to pracowników lokalu. Mogą też rezerwować stoliki i zapoznawać się z menu.W przypadku gdy chcą rozmawiać z pracownikiem pizzerii a ten jest zajęty, oczekują w kolejce, gdzie odgrywana jest im oferta lokalu lub aktualne promocje - każdy klient dodzwoni się do lokalu, nie ma zagrożenia, że otrzyma sygnał zajętości i zrezygnuje z dalszego dzwonienia. |
Osoba zajmująca się zaopatrzeniem lokalu kontroluje aktualny stan wszystkich magazynów za pomocą Modułu S4H Chef. Może też porównać go ze stanami, np. sprzed miesiąca. Od ręki, niezależnie czy jest w domu czy w biurze system jest w pełni dostępny dodatkowo dostawy są przyjmowane i wprowadzane w system, a pracę ułatwi automatyczne rozchodowanie z magazynów na podstawie receptur. |
Właściciel lokalu dzięki modułowi S4H Chef otrzymuje bieżące raporty z działania lokalu w technice WYSIWYG (czyli to co widzisz jest tym co otrzymujesz), a S4H POS w module menadżerskim pokazuje mu na bieżoco przebieg sprzedaży. Z panelem administratora ma cały lokal w zasięgu. |
Na koniec dnia system S4H Gastronomia przedstawi m. in. szczegółowe dane z ilości zamówień i ich realizacji, a także przedstawi efektywność pracy poszczególnych pracowników i rozliczy zmianę. |
Efekt... Pizzeria obsłużyła znacznie więcej klientów i zwiększyła zysk przy niższym nakładzie czasu, siły i pieniędzy. |
System gastronomiczny S4H - przejdź do pełnego opisu systemu System gastronomiczny AFOS - przejdź do pełnego opisu systemu |